Till salu

Jag säljer min fina, näst intill oanvända Passiersadel. Jag köpte den på våren 2014 och därefter har den nästan bara hängt i sadelskåpet (använde den några gånger på Aithon och typ exakt 12 ridpass på Jojo).

Skärmavbild 2015-11-19 kl. 08.47.25

Information:

Det är en vidareutveckling av Passier Optimum som ger mer bogfrihet och så är den bakre gjordstroppen i V-upphäng. Den är svart, 17 tum med extra höga paneler, +4 cm större knäbossar och korta paneler (för en kort rygg). Bomvidden är 30,5 cm.

Både Aithon och Jojo hade gemensamt att de hade stora bogpartier samt att de rörde sig mycket. Min sadel fungerade kanon på båda eftersom den är kort i modellen och ligger mer still, den kommer inte åt länden på samma sätt som en längre modell hade gjort (och därmed ”låst” ryggen mer). Jag kommer ihåg att när jag prövade denna på Aithon var det nästan som att få en ny häst. Han rörde sig så otvunget och fint – förmodligen eftersom han fick de bästa förutsättningarna att svinga över ryggen och använda hela bogpartiet. 

Med sadeln kommer Passiers egna sadelgjord som är helt fantastisk. Den är med fårskinn och tryckutjämnande och med stretch. Den går dessutom att anpassa till olika stl (nu är jag lite osäker men jag tror att den jag har är 55-65 cm).

Dessutom tillkommer sadelskydd från Ingdams.

Nypris: 39 500 kr.

Är du intresserad? Maila mig på [email protected]

Skärmavbild 2015-11-19 kl. 08.47.47

IMG_0410.JPG

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *