Ledig fredag

Hej mina vänner, hur mår ni? Jag är ledsen att jag inte hann blogga igår men jag var sååå trött! Det märks verkligen att det är mycket som händer i livet nu, för det gäller att vara på topp hela tiden och då krävs det ju automatiskt mer energi. Efter att ha jobbat öppning-stängning igår så åt jag middag med familjen och sedan somnade jag tidigt, det behövdes efter intensiva dagar!

Idag är jag ledig och jag kan faktiskt inte tänka mig en bättre dag att vara ledig på! Det är fredag, solen skiner och jag har sådär lagom mycket att göra. Jag måste ordna upp en massa inför London (tänk att jag flyttar om knappt 2 veckor!) och sedan jobba lite med Horsemeup. Ni glömmer väl inte bort våran talangtävling som avslutas nu den 20:e? Det är en riktigt rolig tävling och vi har fått in massvis med bidrag – det kommer bli riktigt svårt för oss att välja en vinnare!

Dagens största fundering är hur mycket inredning (haha) jag ska ta med mig till mitt lilla boende i London. Jag ska bo i en stundentlägenhet så därför tänker jag att det är extra viktigt att sätta sin egna prägel på det så att det är mysigt och härligt. Jag ska ändå bo där i nästan 4 månader MEN samtidigt känns det lite onödigt att släpa med sig en resväska med kuddar och ljusstakar – det är ju ändå London jag flyttar till och inte till Svalbard. Hur tänker ni? Jag vet att jag har några läsare som har flyttat utomlands, hur har ni gjort?

Nu ska jag fortsätta njuta av den här fredagen! Hoppas ni får en bra start på helgen!

Skärmavbild 2016-02-05 kl. 12.59.32

Älskar den här bilden från Milano. Det här är så jag när jag är ledig, haha ♥

9 reaktion på “Ledig fredag

 1. Karin

  Jag bodde i London i sex månader (sept 14-feb 15) och pluggade. Dit hade jag en väska på 27kg och hem två väskor á 23kg + handbagage. Då hade jag ändå gjort mig av med en hel del innan OCH lämnat lite när jag var i Sverige över jul. Kan väl helt enkelt säga att jag tog med mig SÅ mycket skit dit. Saker jag trodde jag skulle behöva (block, pennor, överdrivet med kläder och skor osv). Det är ju ändå London som du säger. Där hittar du allt och shoppingen är bättre än bäst. Finns både kuddar och ljusstakar på tex John Lewis som är fina ;), haha. Finns några Ikea att välja på med. Och i värsta fall kan din familj skicka det du saknar. Mitt tips är att packa verkligen inte för mycket utan tänk igenom allt du lägger i väskan fem gånger om (även med svenska treats, finns ju tex Totally Swedish som har det mesta man blir sugen på).

  Oj vad mycket det blev. Du kommer iallafall att ha ditt livs äventyr. Så du vet. Ett år senare funderar jag fortfarande dagligen på om jag ska packa väskan och flytta tillbaka för den staden och alla människor gör så mycket för en. Lycka till Ebba! 🙂

  Svara
 2. Therese

  Ta med lite textilier bara. Kuddfodral, gardiner, sängöverkast och någon go pläd. Väger inte så mycket och gör mycket för rummet.

  Svara
 3. Stina

  Hej Ebba! Jag behöver verkligen din hjälp, hihi!

  Jag har nu letat häst i 1 år inom Sverige utan resultat och därför tänkte jag nu börja leta utanför gränserna, tänker främst på Tyskland och Holland. Men lite läskigt känns det då det känns, eller det är väl så, att alla inte har rent mjöl i påsen. (Det har iof inte alla i Sverige heller)

  Främst undrar jag med besiktningen. Jag tänker mig att man röntgar, tar blodprov samt ”den vanliga” besiktningen med böjprov osv. Men det känns ju lite läskigt om det är försäljningsstallets veterinär som ska genomföra detta? Hur löser man det? :O det går väl inte att besikta i Sverige om hästen sen inte går igenom?

  Har du några andra tips, du verkar lite ”expert” på detta nämligen hehe!

  Lycka till i London ska bli superkul att få följa din resa där!!

  Svara
  1. Ebba Deijenberg Inläggsförfattare

   Hej Stina,
   Vi har köpt flera hästar utomlands och alltid besiktigat med egen veterinär. Det är kostsamt – MEN inte i närheten på hur dyrt det kan bli att få hem en sjuk häst som är ”frisk” på pappret. Jag hade aldrig besiktigat med försäljningsstallets egna veterinär. Lycka till!

   Svara
 4. sara

  Ta med smågrejer såsom foton och kanske någon lite större bild. jag tog med sängkläder(älskar att känna mig hemma när jag ska sova). Annars så går det att köpa billiga saker där som du kan inreda med 🙂 lycka till!

  Svara
 5. Maja

  Ta med fina sängkläder och enkla inredningsdetaljer, typ posters som tar upp lite plats i resväskan! Häng upp smycken och liknande på väggar där det är synligt, det ger genast myshemkänsla och du slipper ta med extragrejer. Och en ljusslinga i gråa London, DET och tända ljus (som du kan köpa där, såklart), högt på priolistan! Kuddar har ofta annan standardstorlek i UK, dom är mycket bredare än dom vanliga svenska, kan vara bra att veta 🙂 🙂 Var i London ska du bo? Gå till Sketch om du vill ha en GRYM middags/festupplevelse, jag jobbade där och det är FANTASTISKT (mat, drinkar, atmosfär, inredning, allt!), på Conduit Street nära Oxford Circus. Hoppas du får det gryyyyyymt Ebba!

  Svara
 6. Cornelia

  Jag tänker lite såhär ”home is where i lay my hat” och känner mig hemma relativt lätt. Har bott på flera ställen i kortare perioder för jobb/praktik etcetera och vill inte släpa på grejer i onödan. Om du ska bo där i endast fyra månader hade inte jag tagit med speciellt mycket. Särskilt inte för ett litet rum, någon liten sak som gör att det känns som ditt, kanske något att hänga på väggen men annars hade jag skippat det helt! Tänker att du kankse kan hitta något billigt på plats för att skapa en känsla men som du sedan kan slänga/lämna kvar?

  Svara
 7. Manda

  Jag bor i Malaga just nu och pluggar spanska. Har varit här lite drygt 1 månad och totalt ska jag vara här i 5. Jag tog inte med mig alls mycket inredning för att jag kände att jag inte fick plats samt att jag kan överleva 5 månader utan. Tog med 35 kg i typ kläder, skor och lite andra nödvändigheter. Hade fokuserat på det och sedan kanske packat ner några foton och sådär. Något som hjälper till med myskänslan är ju ljus/doftljus men det kan man alltid köpa på plats. Är redan lite orolig för hur jag ska få med mig allt hem igen haha. Dessutom kan jag tillägga att mitt rum inte har jättemycket plats att ha grejerna på, det består av en säng, ett sängbord (litet), ett litet skrivbord och en garderob. Så hade nog försökt ta med mig bara det absolut nödvändigaste. 🙂

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *