Fredagsfeeling

Oj oj oj vilken vecka jag har haft. Jag är ledsen att jag inte har bloggat men det har verkligen inte funnits någon tid – plus att jag har behövt lägga hundra procent fokus på det jag har gjort.

Jag har bland annat besiktigat en häst som inte gick igenom, inte den här gången heller. Detta har vuxit fram i ett beslut att ta en riktig paus från hela hästlivet ett tag. Det senaste året har jag lagt all ledig tid och nästan hela min lön på att åka land och rike runt på jakt efter häst. Jag har besiktigat och röntgat otaliga hästar, och blivit besviken varenda gång. Det är inte jättekul, nej, speciellt när jag verkligen anstränger mig sååå mycket kring att hitta rätt. Det är kanske inte meningen att jag ska ha häst just nu. Eller kanske äga en unghäst (eller ett liten fölis!), men inte tävlingsrida själv, detta år.

Jag har alltid varit väldigt bestämd med att om jag inte ska rida så ska jag göra något helt annat. Att bo kvar i Göteborg är inte ett alternativ, för jag blir så fruktansvärt uttråkad när jag är van vid att ha jobb + häst. Att plugga har jag funderat länge på men jag har inte riktigt hittat rätt. Jag vill gärna läsa något som krattar vägen för en ledande position i framtiden men samtidigt få utlopp för kreativitet. Än så länge har jag inte hittat rätt men jag känner att jag måste iväg och göra något nu, det här med att stå och trampa vatten är inte min grej.

Att åka iväg och backpacka i Asien är nog hur kul som helst, men jag vill göra något som jag kan lägga till på CV:t. Därför, mina vänner, kommer jag att åka till London i slutet på februari och läsa engelska och studera inför en IESTL-examen i fyra månader. Till att börja med, sedan får vi se vad som händer. Kanske köper jag ett föl, eller en treåring, eller så börjar jag plugga ”på riktigt” i höst. Eller så står drömhästen där, en dag, och så får jag ta ställning till det då. Nu är jag bara glad över att jag ska få pröva på något helt annat som är långt borta från lösa benbitar, kissing spines och artroser. Att få komma tillbaka till skolbänken, få lära sig riktig bra engelska och samtidigt bo i en helt ny stad i ett nytt land känns helt otroligt roligt och något som jag kommer ha nytta av resten av livet.

Med detta skrivet så har jag världens fredagsfeeling. Jag har varit så otroligt kluven till hur jag ska göra med hästarna men nu har jag tagit ett beslut och bara det har gjort att en stor sten har släppt. Resten av den här härliga fredagen ska jag spendera på gymmet, och senare ikväll ska jag möta upp min fina Linn för en drink eller två. Ha en härlig dag, peepz. ♥

Skärmavbild 2016-01-22 kl. 14.13.35

11 reaktion på “Fredagsfeeling

 1. Therese

  Jag tycker det verkar vara ett genomtänkt och modigt beslut. Lycka till! Jag fortsätter nog att titta in här ändå om du bloggar om London. Du verkar vara så sympatisk och ambitiös.

  Svara
 2. Ida

  Måste bara säga att du är en sån otrolig inspiration för mig, är verkligen så imponerad av dig och allt ditt hårda jobb för att nå dina mål! Önskar dig all lycka med vad du än bestämmer dig för☺️

  Svara
 3. Saga

  Så himla tråkigt att hästarna inte är friska! Starkt beslut. Det låter otroligt roligt att du ska till London, fortsätt gärna blogga under tiden där. Måste fråga vad är en IESTL-examen? 🙂

  Svara
 4. Cissi

  Hästarna finns kvar, gör din grej! Antagligen är det inte meningen att du ska hitta din nya stjärna just nu, för att du ska få chansen till det här. Men åh vad jag längtar efter att se dig i sadeln igen!

  Du är grym, Ebba!

  Svara
 5. Johanna

  Åh vad roligt! Och VÄLKOMMEN till London! Jag har bott här sedan september och det är en riktig härlig stad:-D om det är något du undrar över eller vill ha hjälp med så får du jättegärna maila mig så får vi se om jag kan hjälpa dig! Gå med i ”Londonsvenskar” på fb om du inte redan gjort det, där kan man fråga i princip vad som helst och få svar på det.

  Lycka till:-)

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *