En vanlig dag på Mosslunda

Efter att ha varit elev på många år, praoat, jobbat och nu är tillbaka igen på Mosslunda kan jag säga att jag har full koll på deras rutiner! Såhär ser en vanlig dag ut på Mosslunda Dressyrstall:

07.00 Morgonfodring, först med hö och sedan med kraft. Man börjar mocka.

08.00 Så börjar hästarna att släppas ut i hagarna. När gänget är ute sopas stallet och så äts det en frukostmacka i sadelkammaren. Sedan så börjar första hästen göras iordning för Cilla och Einar. Jag brukar rida runt 10 på förmiddagen om det inte är något special event 🙂

08-11 Hästarna rids och tas in från hagen. Klockan 11 är det lunchfodring och då är alla hästar inne. De går ut sedan på eftermiddagen igen. Einar och Cilla rider en stund in på eftermiddagen och håller lektioner.

15.00 Eftermiddagsfodring! Här får hästarna tillskott förutom kraft och hö. Här är det cozytime för hästarna. Alla hästar visiteras, ryktas och pysslas om efter deras individuella behov. Vissa hästar promeneras och så brukar unghästarna ha sin ”ridhustid” på eftermiddagarna. Jag brukar åka tillbaka till stallet runt 16-tiden och promenera, putsa och hjälpa till lite i stallet. Alla träns putsas, lindor rullas upp, det städas i ridhuset och i sadelkammaren och är allmänt en ganska mysig stund på dagen, tycker jag iallafall.

19.00 är det kvällsfodring och sedan är det godnatt!

895413218_Xzohe-L-1

Bild från 2010 på Mosslunda!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *