Svar på frågestund del 3

Dina framtidsplaner utanför hästlivet?

Ärligt talat, efter att ha varit ur sporten i 1,5 år så vill jag inte ha ett liv utanför hästarna 😉 Haha nej, men skämt åsido så har jag faktiskt lagt de tankarna lite på hyllan. Jag är SÅ glad över att vara tillbaka i sporten och har för tillfället väldigt roliga jobb. Jag kommer studera i framtiden, kanske inte nu till våren, och jag kommer se till att göra det jäkligt bra. Jag är mest sugen på att studera Business Management / Business & Economics – iallfall just nu.

Singel eller fortfarande i ett förhållande?

Singel!

Kommer du gå in i en lika satsning som du gjorde med Aithon? Dvs gym och nogrann planering av månaden?

Absolut. Tunnelfokus it is 😉

Hur fick du jobb där du jobbar idag?

Jag lämnade in CV & personligt brev till Ralph Lauren när jag flyttade hem från Göteborg förra året. Horsemeup.se & Horse&Country/Titan Television headhuntade mig 🙂

Vad är Mosslunda för något? Ett stall? Jobbar du där? Bor du där? Berätta allt! Jag är från Finland så om det är ett känt ställe på något sätt ber jag om ursäkt!

Mosslunda Dressyrstall är ett stall som drivs av Cecilia och Einar Kristoffersen. Jag jobbar inte där (än… 😉 ) och bor för tillfället inte på gården. Jag har tränat här sedan jag var ponnyryttare så det är som en extrafamilj och ett andra hem!

En fråga som inte har något att göra med dina senaste månader, vad tycker du om lindor? Det har ju diskuterats från och till om de är bra eller inte och jag tycker det är intressant att höra olika bloggares tankar! Och vad tycker du om höga paddar? 


Jag använder alltid lindor eller hårda benskydd (oftast från Catago). Jag har alltid använt lindor, både till ridning, vid transport och i stall och aldrig haft några problem. Har inte heller sett någon forskning på om att det skulle vara dåligt. Höga paddar… Har samma funktion som lägre. De är ett bra underlag för lindorna. Sedan ger de ju ett litet skydd för knäet. Tycker inget speciellt om varken höga eller låga paddar, det är ju beroende på vad man har för behov.

Hej Ebba, vad var det som hände med Aithon som gör att du inte kan rida honom? 

Aithon hade sina underhållspunkter som vilken annan 17-årig tävlingshäst på hög nivå som helst. Jag hade kunnat fortsätta rida honom, inte på den nivån, men valde att ge honom ett år som pensionär i en stor hage med flock.

Varför valde du att köpa häst utomlands och inte i Sverige när det finns så mycket fina svenskfödda hästar?

I Sverige är det helt okej att sätta överpris på sina hästar, många gånger helt utan motivering. Det är ju bara att se priserna på Hästnet så förstår ni vad jag menar. En 12-åring som går LB är inte ett framtidslöfte, till exempel. Jag tycker att många hästar i Sverige är dåligt ridna och tyvärr har de hästar jag besiktigat inte varit friska. I Sverige är man tacksam om man hittar en 7-åring som byter som inte kostar enorma summor (sen är kvalitén ett helt annat ämne..) medan folk i Holland/Tyskland BAD på sina bara knän för att få mig att komma och titta på 5-åringar som bytte rent. I Holland och Tyskland har jag dessutom fått röntgenbilder skickade till mig innan jag har kommit (något som det stånkas och stönas väldigt mycket om här i vårat avlånga land), ett fast pris och så har en utbildad beridare visat hästen. Det är helt enkelt annan konkurrens i dessa hästnationer och därför blir också kvalitén OCH pris annorlunda.

Hur tänker du om längd på ponnyryttare, tycker du generellt att många är dör låna för sina ponnyer, vad tycker du isåfall är en längd där man är för lång för att rida ponny?


Jag har för dålig koll på ponnyryttare nu men jag tycker överlag att man ska lära sina barn att sitta i balans på sin ponny och lära dom att rida korrekt i första hand. Jag hade aldrig ridit en B-ponny idag med mina 181 cm men vissa ponnyer/hästar behöver man ha lite längd på för att kunna rida dom korrekt.

Varför har du valt att ha Jojo på Mosslunda och inte i ett stall i Göteborg? 

Jag har inte ridit på över 1 år och behöver ögon på mig så ofta som det går. Hade jag haft hästen uppstallad i Göteborg hade jag behövt resa till Mosslunda för att träna. Att köra med häst kostar väldigt mycket mer än vad en buss- eller tågbiljett kostar och i dagsläget har jag jobb som gör att en sådan här satsning är möjlig vilket jag är väldigt glad för.


Vad har Jojo gjort innan du köpte honom och hur gammal är han? 

Han är utbildad sedan ungefär 8 månader tillbaka, tror han är startad några gånger i Holland men det är isåfall typ 3 gånger. Han är 7 i år, född 2008!

Tror du att du och Linn kommer starta upp paddan igen?


Åh, vad vi har pratat om detta! Vårat lilla älsklingsprojekt. Vi kommer inte att starta upp den i dagsläget, men vi kanske gör ett litet avsnitt om intresse finns. But who knows… 😉

Har du några must have’s? Både i stallet och hemma!


JA! Citron och avokado hemma, hehe. Älskar avokado och dricker alltid varmt vatten med citron i på morgonen. Sedan hatar jag att inte ha bomullstops hemma för jag får alltid mascara i hela ansiktet när jag sminkar mig, haha… I stallet vill jag ha aloe vera-gel, vaselin och jodopax.

Jag undrar vad du har för sadel? Något annat favoritmärke på utrustning i övrigt?

Just nu sitter jag och rider i min Passiersadel som var måttad efter Aithon. Inte helt optimal men det får gå tills jag hittar något annat. Jag älskar Otto Schumachers träns & kandar. Det ska Jojo få i present av mig när vi ska tävlingsdebutera på kandar-nivå 😉

Använder du produkter från Back on track, isåfall hur tycker du att de fungerar?


Jag har använt det tidigare och tycker mest att det är hittepå! Ska man ha magnettäcke så måste det vara så att man tillsätter ström i, är min egna uppfattning 🙂

5 reaktion på “Svar på frågestund del 3

 1. Amanda

  Kul att du funderar på Business Economics eller Management! Jag tror det är sån power att ha kunskap i hur ett företag, marknaden, världsekonomin och allt hänger ihop. Man kan använda det inom alla brancher! Just därför valde jag att läsa Economica and business administration with international management. Är nu halvvägs igenom min bachelor!

  Svara
 2. Cornelia

  Men alltså hur kul hade det inte varit om ni startat upp podden igen?! Speciellt nu när ni båda rider dressyr! Tänker mig vartannat avsnitt häst och dressyrsnack (för oss ryttare som följer er för er satsning) och vartannat avsnitt ”vanligt” inspirerande Linn och Ebba snack! *dröm*

  Svara
  1. Ebba Deijenberg Inläggsförfattare

   Åh, jag blandade ihop det med ett annat täcke. Har för mig att BoT hade lite magneter i förut (eller liknande). Hursomhelst så såg jag inga egna effekter på dom hästarna jag hade när jag använde BoT-produkter på dom 🙂

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *