Svar på frågestund del 2

Hur ser din vardag ut nu?

Just at the moment så är det en invänjningsperiod för mig. Jojo kom hem för två veckor sedan och då flyttade jag också ner till Kristianstad. Eftersom köpet gick väldigt fort så har jag inte riktigt hunnit med att strukturera upp detaljerna runtomkring, som boende t ex. Just nu bor jag i en lägenhet ungefär 15-20 minuter från gården och det tycker jag egentligen är lite för långt. Jag jobbar, rider och på helgerna jobbar jag just nu i Göteborg. Så ser det ut just nu.

Jag undrar vad dina must do’s är i stallet en vanlig dag, som något extra du pysslar om hästen med eller särskilda rutiner?

Jag smörjer alltid in hästens mungipor med salva, pälsglans i svansen och så tempar jag hästen. Det gör jag varje dag oavsett om jag ska rida, resa eller liknande. Jag putsar alltid mitt träns och mina stövlar efter användning 🙂

Vad har hänt under de månaderna du varit borta?

Det finns en inläggskategori som heter Recap där det står mer ingående om vad jag har gjort. Jag har rest, jobbat och gjort ”vanliga” saker 🙂

Kommer du att vara på Friends?
Ja, det kommer jag! Jag är där fredag-söndag.

Jag blev så inspirerad av din satsning på dina studier när du pluggade som mest inför högskoleprovet. Jag läste att du tyvärr inte lyckades hela vägen då så jag undrar hur det har gått nu? Tycker du var en riktigt inspirationskälla som satsade fullt ut mot dina drömmar ☺️


Detta högskoleprov är inget favoritämne just nu. Jag tog nya tag inför höstens prov och pluggade samtidigt som jag jobbade. Tyvärr fick jag jättehög feber och blev sjuk någon dag innan så jag kunde faktiskt inte göra provet. Väldigt irriterande. Jag kanske gör provet i vår men just nu fokuserar jag bara på att rida och att jobba!

Nu till min fråga: vad jag har förstått så jobbar för tillfället på flera (?) jobb, skulle inte du kunna berätta lite mer om dom? Och vad har du för planer i framtiden? Vill du fortfarande plugga till veterinär? Kram!


Ja, jag jobbar som sagt på 3 ställen just nu. Jag jobbar på Ralph Lauren i butik i Göteborg där jag säljer kläder, sedan är jag Social Media Manager på Horsemeup.se och programledare för ett program som Titan Television producerar och som Horse&Country TV distribuerar. Just nu känns veterinärstudier väldigt långt borta då jag är mer sugen på företagande/marknad. Den som läser får se 😉

Vad är dina bästa tips till en föredetta hoppryttare som nu satsar på dressyr och vill komma långt? Vad tittar du på hos en eventuell häst du ska köpa och vad gör du på provridningen, vad testar du? 


Jag tror att det allra bästa du kan göra är att hitta DITT team. Din veterinär, din tränare, din hovslagare. Att sedan hålla sin linje och följa sin plan utan att bli alltför influerade av andra. Man ska absolut titta på hur andra gör och inspireras, men man måste också bestämma sig för vad som passar en själv bäst. Har du möjlighet, träna några dagar i rad varje månad för din tränare. Då får man verkligen tid att befästa nya saker. Titta på all dressyr du kan komma över. Även om det fortfarande är hästar vi håller på med så är själv tävlandet i sig ganska speciellt. Stort lycka till! 😀

Jag tittar såklart på gångarterna, är de lättpåverkade (samling vs ökning), har hästen lätt för att flytta på sig, tycker den det är roligt att jobba, hur ser den ut exteriört, är den rolig att rida. Du formar alltid din häst efter din egna ridning, såklart, men jag tycker att man har en någorlunda bra ridkänsla när man börjar. Både när jag red Johnnie och Aithon ville jag aldrig sitta av på provridningen. Det tycker jag är ett ganska gott tecken på att det känns rätt 🙂

IMG_0410.JPG

En reaktion på “Svar på frågestund del 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *