Svar på frågestund del 1

1. Vad har hänt i ditt liv? Jag vet att det är en stor fråga men du kanske kan svara lite övergripande. Hur ser det ut på jobbfronten? Pluggar du? Tränar du? Vad är tanken med den nya hästen? Mål?

Jag jobbar på Ralph Lauren, Horsemeup.se och Horse&Country TV/Titan Television i dagsläget. Jag pluggar inget på universitet eller högskola men ska läsa upp lite betyg vid sidan av mina jobb nu så småningom 🙂 Johnnie ska utbildas och tränas av mig och så får vi se hur långt det räcker. Jag hoppas såklart på att någon gång kunna få starta Grand Prix med honom, även om det är långt långt långt kvar.

Vad är ditt bästa tips för att få bra sits i dressyren? Hur tänker du för att sitta korrekt?

Mycket handlar om att du ska ha din egen balanspunkt som hästen inte ska kunna rubba oavsett om den drar i handen, viker sig i ena sidan eller liknande. Jag har ridit alla mina hästar barbacka (Aithon red jag ett PSG-program utan sadel på!), longerats mycket när jag var yngre och försöker träna vid sidan av. Jag tycker det är allra viktigast att man är mjuk i handen, att man har stilla skänklar och ett starkt säte. Jag jobbar mycket med att hålla mina händer låga och rätt långt fram, att ha stilla underskänklar samt att sträcka på mig bakom skulderbladen. Har man inte speglar så man kan titta själv får man be någon som tittar på att påminna!

Berätta om den nya hästen! Stam, ålder, utbildning, förhoppningar. 

Jojo är efter Johnson och är Oldenburgare, han är alltså född i Tyskland. Han är 7 år i år och jag tror att han är startad motsvarande till MSV C i Holland. Förhoppningarna är att vi ska ha en rolig tid tillsammans och att vi så småningom ska kunna komma ut på tävlingsbanorna och visa upp oss 🙂

Har du saknat att blogga?

Både ja och nej. Jag hade inte tyckt att det hade varit roligt att blogga utan häst, för det är trots allt en hästblogg jag vill driva. Jag blir ibland rätt trött på blogg-världen och därför har det varit skönt att ta ett steg ifrån det och ha gjort något helt annat. Nu när jag har häst så är det jätteroligt att vara tillbaka, men jag är också väldigt trygg i vad som är min grej här och vad jag inte ska hålla på med. Jag tycker det är jättekul med all support från er läsare, det värmer ända in i hjärtat ska ni veta!

Jag är helt bakom flötet och börjar med att fråga vad du gör i Holland och vad det är för häst du har köpt?

Hihi, ingen fara! Jojo stod i Holland när vi köpte honom så jag körde ner dit av den enkla anledningen att hämta hem honom till Sverige! 😀

Din största idol?

Beyoncé.

Hvem trener du for? Hvor skal du stå oppstallet? Hvordan fant du den nye hesten?

Jag tränar för Cecilia & Einar Kristoffersen som driver Mosslunda Dressyrstall där jag också står uppstallad. Jag var i Holland i 4 dagar och såg otroligt många hästar. Jag började att provrida vid 07.30 på morgonen och red sista runt 22-tiden. I ett stall i södra Holland så såg jag Jojo och blev totalförälskad! ♥

Skärmavbild 2015-11-19 kl. 08.49.23

Foto: Stina Olofsson. 

3 reaktion på “Svar på frågestund del 1

  1. Josefin

    Hej! Kan du inte göra ett inlägg om hur det är att köpa häst från Holland, allt från hur man hittar seriösa försäljningsstall till hur man tar hem pållen? Du är grym, så kul att du är tillbak!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *