Ett sent inlägg

HEJ! Jag har försökt komma in på HorseSpot heeeeela dagen utan att lyckas! Jag trodde liksom att det var fel på portalen och har kollat med portalchefen och andra bloggare men ingen annan har haft samma problem som jag… Till slut fick jag nog och ändrade nät till mobilen och då gick det helt plötsligt! Typiskt…

Idag har varit en såå bra dag. Mamma kom ner för att titta på när jag red Jojo för Einar idag, första ”riktiga” träningspasset där vi verkligen fokuserar på allt under en timma. Slutsats: FY vad jobbigt det är att rida! Hela kroppen värker och när jag var klar trodde jag att jag skulle glida av sadeln, haha. Nu tror ni kanske att vi höll på med jättejobbiga saker men nähädå. Rakriktning, tempoväxlingar och övergångar. Det ni! Världens träningspass, för mig iallafall.

Mitt största problem med mig själv är att jag är så sladdrig i sitsen. Jag hör hur knäna slår mot sadeln (fladdriga knän, yes), jag känner hur jag är svag i coremuskulaturen och hur jag måste få mer stuns i hela kroppen. Det kommer ju bli bra men just nu är det så jäkla frustrerande, just eftersom jag förstår vad jag gör fel och försöker åtgärda det utan att lyckas. Idag när jag försökte få bukt på mina fladdriga knän och ostadiga underskänklar trodde jag att jag skulle skumpa ur sadeln, haha.

Nåväl. Som tur är det bara grundridning som ska göras ändå för att jag och Jojo ska lära känna varandra, det är ju inte direkt en tävling runt hörnet så vi kan med gott samvete ta god tid på oss. Jag upplever ibland att han blir lite hängig i handen och bara eldar på (förmodligen eftersom de rids på ett annat sätt i Holland där man ofta använder gas eller broms och inte båda samtidigt), förmodligen för att jag kanske sluter om med benen (med de jäkla knäna) lite mer än vad han är van vid. Jag vill ju inte att han ska krulla ihop nacken utan bära sig själv, och därför checkar jag av att jag kan lätta fram båda tyglarna samtidigt när jag rider och ser att han inte ändrar form, takt eller tempo. Då vet jag att han bär sig själv och då blir det också sååå mycket lättare att ”styra” med sitsen och ha en mjuk och stilla hand.

Detta tyckte jag var mycket lättare att göra på långsidan (eller ja, några meter innanför långsidan för att han inte ska kunna ”fuska”, han måste gå helt rakt fram) så det ska jag ta med mig inför nästa ridpass. Att börja passet med att kolla av att hästen är helt rakriktad tror jag också är ett smart knep för att få bättre kvalité på alla detaljer överlag, iallafall för oss.

Nu ska jag göra klart det sista i stallet och sedan ska jag faktiskt åka hem till Göteborg över helgen. Jag jobbar på Ralph Lauren fre-sön och är tillbaka på Mosslunda på söndag kväll. Dessa dagar ska Jojo premiärridas av Einar. Ska bli kul att höra vad han tycker om honom! Jag ska inte ha lugna dagar hemma utan kommer att träna som en dåre (RIP fladdriga knän säger jag bara…) och jobba så mycket jag kan.

Skärmavbild 2013-07-07 kl. 20.38.40

Är SÅ tacksam för denna kvinnan! Världens bästa mamma. Så glad att hon kom förbi Mosslunda när hon var i Skåne idag. Mamma om du läser detta – jag älskar dig! 

En reaktion på “Ett sent inlägg

  1. Mikaela

    Superkul att du börjat blogga igen, men framförallt grattis till din nya häst! Har själv ett sto ue. Johnson 🙂

    Jag känner att jag är i exakt samma sits som du (ordagrant haha) när det gäller styrka i ridningen. Jag har precis börjat komma igång efter ett uppehåll med ridningen och känner exakt igen mig i dina beskrivningar med flaxande ben och ostabila skänklar. Så jag skulle bli jätteglad om du kan dela med dig av dina träningstips bortsett från ridningen för att bli en bättre dressyrryttare!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *