Att börja om

Idag red vi ett lite längre pass. Än så länge handlar det bara om att vi ska lära känna varandra, hamna på samma våglängd och nästan viktigast av allt: att jag ska ta mig tillbaka! Det går an att rida men självklart har jag lagt till mig en del olater, bland annat att mina skänklar är lite ostabila. Einar kallade mina knän för ”fladdriga” idag, haha. Detta är både en teknik- och styrkefråga, men det är så skönt att på något sätt vara helt ”naken” i sina svagheter och verkligen kunna jobba med dom. Att kunna med att säga, hey, jag vet att jag inte är där jag har varit – men det gör inget. För tids nog så kommer jag vara bättre än vad jag var förut!

Svårast idag (förutom att kontrollera fladdriga knän, hehe) var att få ett bra flyt i galoppen. I vänster varv tycker jag att det går ganska lätt av sig självt, men i höger varv är det svårare att verkligen se till att hästen spårar, galopperar i den takt jag vill och att kontrollera språngstorleken. Jag tror att det är mycket för att jag är svagare i min vänstersida (typ vänster skulderblad & axel) och sen också att min teknik inte är där den ska vara. Helst hade jag ju velat rida tre timmar till och sedan 5 hästar till efter det, men det går ju inte riktigt 😉

Det blev iallafall bättre när jag kunde slappna av i höften (tänk att jag öppnar upp höftböjaren men sluter om med knät), ta små halvhalter på vänster tygel (detta är alltså i höger varv) och tänka att han ska putta in vänsterbogen lite. Inga konstigheter egentligen, när hästen spårar rätt så är det lättare att kontrollera takten och därmed också språngstorleken.

Imorgon blir en lugnare dag och då ska vi pröva att rida ut på ägorna! För mig blir det ett gympass ikväll med fokus på just axlar och skuldror!

Skärmavbild 2015-11-08 kl. 10.33.41

Snart kommer ett litet presentations-inlägg om detta hjärtat!

4 reaktion på “Att börja om

  1. E

    Åh vad glad jag är över att du har börjat blogga igen!!! Har verkligen saknat dig och du har alltid vart en stor inspirationskälla för mig då både när det gäller häst och annat. Sluta aldrig blogga för din blogg är en av de bästa hästbloggarna jag läser just nu. Förlåt för en rörig kommentar men är bara så glad över att du har börjat blogga igen.

    Svara
  2. Melinda

    Har också svårare i höger varv, är starkare där och blir därför stelare. Ska börja stretcha för att bli rörligare 🙂 lättare sagt än gjort

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *