Ridning kräver sin kropp

Oj vilken träningsvärk jag vaknade upp med imorse! Helt sick. Jag var nämligen och provred tre hästar igår, alla i olika åldrar och med väldigt olika rörelsemönster, så jag fick en rejäl påminnelse om att ridning kräver sin kropp och sin styrka. Jag skojar alltså inte när jag skriver att jag knappt orkade rida sista hästen och inte kunde sitta rätt i sadeln i traven på första (som i och för sig var väldigt stortravad, men ändå). Ni förstår ju hur frustrerande det är när man vet HUR man ska göra och NÄR man ska göra det, men så lyder inte kroppen. Eller när huvudet orkar men inte kroppen. Jag har ändå tränat på rätt bra under de här månaderna och har skött kosten helt okej. När jag samarbetade med Linnea var jag riktigt duktig för att inte ha något häst- eller tävlingsmål, men sånt rinner lätt ut i sanden för mig för jag behöver ett riktigt hjärtemål för att fortsätta hålla samma tempo en längre tid.

Jag kan inte säga att jag har ett direkt mål nu heller, men jag fick ett rejält uppvaknande igår. Jag kommer lägga in mer konditionsträning nu och stretching och fokusera mindre på styrka. Jag måste bli mer uthålligare och starkare i bål. Dessutom lite småändringar i kosten för att se om det hjälper. För den saken är säker, när jag väl får hem en häst så ska jag vara i topptrim!

Skärmavbild 2015-01-11 kl. 12.57.54

3 reaktion på “Ridning kräver sin kropp

  1. Linda

    Det är bara dom som inte tränar vid sidan av sin ridning som menar att det inte behövs, för har dom väl börjat så inser dom hur viktigt det är att träna vid sidan av! 😀

    Svara
  2. Elin

    Har varit nere i Tyskland och provat en häst i helgen, och herre gud vilken träningsvärk jag har!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *