Resan är målet

Det är måndag, den 30 mars, och jag sitter och filurar på hur mycket jag har lärt mig om mig själv den senaste månaden. För exakt 4 veckor sedan ingick jag ett samarbete med Linnea Theodorsson med kost och träning och det ”avslutas” idag. Högskoleprovet är skrivet i lördags. Tyvärr gick det inte alls bra och i dagsläget ser det ut som att jag kommer att få fortsätta plugga tills nästa i höst. Har man höga mål så har man – och det är helt okej – men man måste få tid till att nå dom och att inse att det faktiskt ÄR svårt och att man inte tar för hårt på sig själv. Tråkigt och jag är inte direkt glad eller överlycklig över det faktum att det är 207 dagar kvar till nästa prov, men något jag ÄR överlycklig över är att jag får en chans till att nå mina drömmar.

Nåväl. Om vi tänker bort Högskoleprovet för en stund så fokuserar jag på mina resultat med Linnea. Jag har under dessa 4 veckor ätit 5 mål mat om dagen, fyllda med proteiner, kolhydrater och fetter (någon gång då och då har jag fuskat men detta har varit själva grunden). Utöver detta har jag tränat när jag har kunnat/velat vilket har blivit 3-5 gånger per vecka. Jag har kört styrketräning blandat med kondition (intervaller). Jag har ökat i styrka på flera områden (bl a märker jag det i raka marklyft, knäböj och utfall) och inte minst, känt mig mer självsäker och fått en bättre koll. Jag har gått in på gymmet och vetat vad jag ska göra. Det tycker jag kan vara det svåraste annars, att man kommer till gymmet och så vet man inte riktigt vad man har planerat och så blir det lite vad man känner för.

Jag kommer absolut att fortsätta att hålla min kost såhär men med lite fler undantag. På fredag åker jag utomlands med min familj och då kommer jag att njuta av maten som bjuds men också träna utöver det. Balans är det viktigaste och att känna att man mår bra. JAG har mått väldigt bra av det här upplägget och därför vill jag fortsätta med det. En hälsosam livsstil med bra mat, träning och med utrymme för att unna sig något extra ibland. 

Skärmavbild 2015-02-27 kl. 14.45.34

Skärmavbild 2015-03-09 kl. 18.28.04

8 reaktion på “Resan är målet

 1. Ida

  Jag skrev också provet och upplevde det som svårare än höstens prov så med lite tur blir det en okej normering i alla fall 🙂

  Svara
 2. Nora

  Måste bara skriva att du är så JÄKLA inspirerande när du tänker sådär! Allt går bara man vill, och det visar du verkligen. Ett dåligt resultat ska man inte ge upp på grund av, heller inte hitta på bortförklaringar till varför det gick dåligt. Istället ska man bara få ny kraft till att klara det nästa gång och kämpa vidare, och hårdare. Så fruktansvärt fruktansvärt bra Ebba! Det får mig som just nu kämpar för betyg att ta mig in på läkarlinjen att bli så himla pepp. TACK

  Svara
 3. Elin

  Tråkigt att det inte gick som du planerat 🙁 Tänkte på dig under dagen, när jag själv skrev prov, och höll verkligen tummarna. Du hade förtjänat ett bra resultat med tanke på hur mycket tid och engagemang du har lagt ner. Men det är bara att kämpa på och aldrig ge sig! Med din inställning kommer du i slutändan lyckas med allt du vill, jag lovar. Kram!

  Svara
 4. Isabelle

  jag kommer nog också bli tvungen att skriva högskoleprovet till hösten igen. Skrev det i höstas och ärligt talat, om jag ska jämföra proven så var det i höstas 10000 gånger lättare än detta! Redan efter första provet i lördags var jag nästan gråtfärdig och kände att allt över 0.2 är en ren bonus! Då fick jag ändå 1.1 i höstas, trots en del slarvfel…Man hör ju alltid folk säga att det alltid går bättre andra gången man skriver det, men det tror jag inte en sekund på!
  Kämpa på, det som skiljer en vinnare från en förlorare är att man inte ger upp! Du kommer klara ditt mål när tiden är mogen! 🙂

  Svara
 5. Alexandra

  Så tråkigt att höra att det inte gick så bra som du hoppats, med tanke på hur mycket du kämpat! Men Ebba du är sjukt inspirerande, lovar att det kommer ordna sig till slut. Du får ha det fantastiskt på din semester!

  Svara
 6. annie

  Tråkigt att du kände så, men vilken kämpe du är! 🙂 hur gick det med hästen du provred? Någon mer provridning aktuell? 🙂

  Svara
 7. Madeline

  Synd med högskoleprovet… Men det kommer alltid fler gånger, bara göra om det om det inte kändes bra!
  Kul att du håller igång med träningen! Det kommer ju hjälpa så mycket när du får hem din nya häst när det nu blir! Du är bäst, hejjar på dig och Linn med Soraya, såklart!!!!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *