Slutspurten

Jag har precis kommit hem från Stadsbiblioteket där jag har suttit sedan kl 09 imorse (förutom en lunchpaus då vill säga!). Jag har gjort ett prov idag, rättat och felanalyserat och förhoppningsvis hinner jag göra lite imorgon också innan jag börjar jobba. Det är knepigt det där med normeringen (det som bestämmer vad för poäng du får för er icke Högskoleprovsinvigda 😉 ). På båda mattedelarna jag har gjort idag har jag fått ett resultat som skulle gett 1.5 enligt förra vårens normering. Eftersom jag är bättre på språkdelen än mattedelen så bådar ju det gott för att jag ska uppnå mitt mål. Men, då kommer det knepiga! Jämför jag med i höstas (då normeringen var astuff) så får jag ”bara” 1.3. Det är ju såklart inte dåligt men isåfall måste jag upp en del för att det ska vara möjligt för mig att nå mitt mål. Det handlar om kanske 3-4 poäng att höja sig och det är inte speciellt mycket i sig – men ändå!

I övrigt börjar jag känna hur mitt fokus smalnar av mer och mer och det är otroligt skönt. Idag var jag och kollade var och i vilken sal jag ska skriva provet, så att jag på provdagen har hundra procent koll på vart jag ska och inte behöver lägga funderingar på att hitta. Jag vet precis vart jag ska, hur lång tid det tar att gå från spårvagnen och vet hur provrummet ser ut. Snacka om bra upplägg för att kunna visualisera dagen! Det ska jag börja med från och med idag.

Nåväl, nog om mina förberedelser. Hur mår ni idag? Har ni haft en bra dag? Vad har ni gjort? Jag ska till gymmet om en liten stund för att köra ett benpass+intervaller. Det är lite hatkärlek till dom där intervallerna på cykeln, alltså, men det är en riktigt fet känsla när man är klar. Jag jobbar hela dagen imorgon och jag ska hinna plugga några timmar på morgonen innan så det får bli en tidig kväll. Älskar det här med att ha en stor uppgift att förbereda sig inför 🙂

IMG_4213.JPG

Denna kommer jag ha som bakgrundsbild imorgon när alarmet ringer!

5 reaktion på “Slutspurten

 1. Fanny

  Vad är det för prov du har gjort då? Om du gör tidigare års prov ska du ju självklart titta på det årets normering. Eller är det någon slags modellprov du gör?

  Svara
 2. Jennie

  Men vad gäller normeringen så borde du väl kolla vilka poäng som krävs för just det året som provet du gör kommer ifrån om det går? För olika svåra prov ger ju olika poäng och det är ju inte rättvist att jämföra då 🙂

  Svara
 3. Isabelle

  Men va, normeringen i höstas var ju inte alls tuff?? Vet många väldigt pålästa som gjorde högskoleprovet våren 2014 som inte fick bra resultat. Men jag som gjorde det för första gången nu i höstas lyckades få 1,1 utan att ha pluggat det minsta. Vad jag har uppfattat det som så är det ett ganska bra resultat för att vara första gången och vet flera som hamnade runt 1-1.1 i höstas. Jag har iallafall fått uppfattningen om att det var ovanligt lätt få en hög normering i höstas! Haha, vad olika det kan vara! 🙂

  Svara
  1. Ebba Deijenberg Inläggsförfattare

   Grattis till ditt resultat! 🙂 Det beror ju lite på var på poängsskalan man hamnar också. Spannet brukar vara som störst runt 08-1.2 och sedan blir det svårare. I höstas skilde det t ex två poäng från 1.85 och 1.95. Så lite beror på var man hamnar blir det svårare, helt enkelt.

   Svara
   1. Isabelle

    Ja men då är jag med på vad du menar med tuffare. Det kan ju ha varit tuffare och små marginaler för en hög normering, men lättare än tidigare att hamna på en medelnormering. Tycker det ska bli spännande att se vad vårens prov har att bjuda på, på lördag. Lycka till! 🙂

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *