Matlåda

Idag ska jag iväg på kurs hela dagen så därför tar jag med mig matlåda dit! Dagens meny är kyckling, ris och sallad till som jag verkligen har fastnat för. I mitt kostschema med Linnea har jag fått flera olika alternativ (som fisk, kött och fågel) men kyckling är namnam tycker jag så därför har det blivit mycket av det de senaste dagarna.

Torr kyckling är det värsta jag vet så jag brukar alltid slänga på en del kryddor. Mina nuvarande älsklingskryddor är kycklingkrydda blandat med vitpeppar, salt och allroundkrydda. Kycklingen får både smak och färg och det tycker jag är viktigt, faktiskt. Det ska vara vackert med mat, eller jag inbillar mig iallafall att det blir mycket godare när det är fint tillagat och upplagt.

Skärmavbild 2015-03-14 kl. 00.26.15

Till kycklingen äter jag råris. Jag är inte speciellt kräsen så och tycker att råris är lika gott som vanligt vitt ris. Det mättar bra och jag står mig länge och det är ju faktiskt det viktigaste tycker jag.

Skärmavbild 2015-03-14 kl. 00.26.23

En liten instagrambild från natten då jag ställde mig och gjorde matlådor, haha. Innan jag fick mitt kostschema av Linnea trodde jag att jag knappt skulle få äta kolhydrater (hjälp) och var allmänt lite skeptisk, faktiskt. Nu, med facit i hand, så inser jag att mina funderingar var onödiga. Jag äter vanlig mat, som havregrynsgröt och ägg, ris och kyckling, lax och sallad, men i en bestämd mängd under dagen. Det är inte konstigare än så plus att jag inte äter några onyttigheter såklart. Jag tror att även efter att vårt samarbete är över så kommer jag att hålla mig till den här typen av kost. Det är inga konstigheter, helt enkelt, och det är skönt.

4 reaktion på “Matlåda

  1. Miranda Kedbäck

    Ett tips för att få kycklingen sjukt saftig: bryn i panna och kör sedan filéerna i ugnen 20 min på 200 grader. Blir lika bra varje gång. Kycklinglårfilé blir ännu bättre. Råriset brukar jag koka med krossade tomater eller i kokosmjölk, blir riktigt smarrigt.

    Svara
  2. Hanna

    Kyckling är sååå gott. ett tips om du vill ha den extra saftig är ju att laga den i ugnen i typ 40 min på 200 g, Blir verkligen underbart gott!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *