Thank god, Stadsbiblioteket

Sedan tre dagar tillbaka sitter jag och pluggar på Stadsbiblioteket här i Göteborg. Vet ni vad? Jag är helt kär. Det är tyst, folk är fokuserade, det är bra ljus, finns ställen att ladda på och så tonvis med böcker. Visste ni att jag var en riktig läslus när jag var yngre? Jag kunde lätt läsa igenom en Klara-bok på en halvtimma, 40 minuter som 10-åring, så det här med att omge sig med böcker är nästan som en nostalgitripp. Idag har jag suttit och och repeterat alla formler för matte 1 & 2, gjort Memrise-ord och ska snart sätta mig och läsa.

Ikväll är det dags för NK Awards! Jag vet inte riktigt vad det är men har förstått det som att mat, lite prisutdelning och ett sätt att umgås för alla som jobbar på NK. Ska bli roligt även om jag just nu känner att jag hade behövt plugga. Får bli en tidig kväll helt enkelt. Det är underbart när man hittar sitt superfokus och jag tror att jag börjar hitta mitt nu. Igår satt jag och kollade på hur en hjärntumörsoperation går till på Youtube till halv ett på natten, så idag vaknade jag upp med inspiration, haha. Som ni förstår så är dagens yrke läkare, och speciellt neurokirurgi. Vi får väl se vad det är imorgon, kanske florist? Nåväl, så länge jag vill bli någonting 😉

Nu ska jag återgå till plugget. Vad är ditt drömyrke?

Skärmavbild 2015-01-29 kl. 08.56.02

6 reaktion på “Thank god, Stadsbiblioteket

 1. Beatrice

  Hmm, det är svårt med drömyrken. Det kan ju faktiskt vara något som man inte provat på innan, men som man ändrar inställning för sedan!
  Jag är en riktig djurvän, spc häst och hund, men det är ju t.ex inte så mycket i att jobba på ett hunddagis eller i ett stall.

  Jag är sugen på att plugga Webbprogrammering/utveckling. Dels för att jag länge tyckt det verkar intressant att bygga hemsidor/koda osv, och dels för att det är ett framtidsyrke med bra lön (vad jag läst), men främst för att det verkar väldigt utmanande och inte alltid så lätt. Hade någon frågat mig vad jag jobbar med om fem år och jag hade svarat ”webbprogrammerare” hade jag varit stolt, tror jag absolut 😀

  Svara
 2. MalinKalin

  När jag var yngre var drömyrket beridare/hästskötare sen blev det billackerare och det jobbar jag som i dag. Men beridare och billackerare är väl typ samma sak eller? Båda börjar ju på B i alla fall hehe 😉

  Svara
 3. Amanda

  Mitt drömyrke är att bli teamleader eller chef (dock ej högsta chefen). Gillar att jobba med människor och är en duktig ledare. Har redan haft detta jobbet en gång men sa upp mig för att plugga. Pluggar just nu så jag kan bli ännu bättre på mitt drömyrke!

  Svara
 4. Agnes Åberg

  Det är verkligen coolt med kirurgi, tycker det är jätte intressant att kolla på hur operationer går till. Vad hette den du kollade på? Svårt att hitta operationsfilmer som är bra 🙂

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *