Att starta om

Nu inför det nya året ser jag statusuppdateringar och hör samtal överallt om att ”den 1 januari börjar vi om!” – och det är jättebra. Oftast handlar ju förändringarna om att äta bättre, gå ner i vikt, träna mer eller kanske få bättre betyg. Här kommer mina bästa tips för att lyckas med din förändring!

 • Sätt upp ett startdatum, men också ett slutdatum. Inför mitt plugg med Högskoleprovet kör jag tre stycken 4 v-etapper, där jag var 4:e vecka gör ett samlat ”slutprov” på det jag har lärt mig och utvärderar hur jag ska gå vidare.
 • Planera noga. Om vi säger att målet handlar om att gå ner i vikt, se till att dagen innan du börjar ha köpt rätt mat som du ska äta, att du har koll på hur mycket du ska äta osv så man inte börjar med det samma dag. Förberedelserna ska vara gjorda så att man bara kan fokusera på det man själv ska åstadkomma.
 • Utvärdera varför det inte har funkat dom tidigare gångerna. Tränar du i tre veckor och slutar sedan – varför? Är det tidsbrist? Motivationsbrist? Se till att införa något nytt den tredje veckan (kanske en PT-timma om det nu är träning man vill åt) så att du bryter beteendet om att lägga av.
 • Sätt upp minimål. Om målet ska vara uppnått om 4 månader så kan det vara en god idé att sätta upp minimål varje månad som ska uppnås.
 • Berätta för dom runt omkring dig om dina mål så att de har förståelse och kan peppa och heja på dig!

Skärmavbild 2014-12-29 kl. 13.08.04

3 reaktion på “Att starta om

 1. Felicia

  Alltså TACK Ebba!! Så himla bra inlägg, verkligen peppande för min del. Just nu råkar det ju bli ett nytt år snart, men oavsett om det hade vart maj, februari eller nu, inför ett nytt år så har jag planerat på att göra en omstart på många plan i mitt liv då jag inte trivts med den nuvarande situationen. Så jag är glad över att ha läst detta inlägg, nu ska jag köpa fina block, planera, skriva mål och fokusera! 😀 Gott nytt år på dig och tack för en underbar blogg!

  Svara
 2. Camilla

  Under hösten har jag inte ridit alls pga skadad häst, och har gått upp minst 5kg. Jag lovar mig själv att komma tillbaka i lite bättre form igen :p
  På hästfronten är det väldigt osäkert nu och det ser tyvärr ut som att jag kommer få inleda 2015 med att förlora min häst. Men OM det på nåt vänster trillar in en ny häst i livet så ska 2015 satsas järnet -2014 har varit skit.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *