Qlivia 27/12 2014

Igår var jag ju som sagt och red Qlivia hemma hos hennes ägare. Som ni vet så har ju Qlivia varit ur ridning ett bra tag, varit väldigt oriden och väldigt stel, så efter ca en månad i ridning hos mig så bestämde jag och ägarna att hon skulle gås igenom av en equiterapeut som jag har flera års samarbete med. Det lossade en hel del spänningar, minst sagt, och igår var första ridpasset.

Den största skillnaden enligt mig var att hon nu hade så mycket mer lättare för sig i kroppen. Övergångarna satt, hon var 100% villig och med på ett helt annat sätt än vad hon hade varit innan. Inte så konstigt kanske när man lossar på spänningar, rotationer och låsningar, men eftersom ”läkeprocessen” är så himla individuell så vet man ju inte hur hästen känns efter behandling + vila. Qlivia kändes trött i kroppen och lite som om att hon inte riktigt hade koll på hur hennes ”nya” kropp skulle kännas, så därför blev det ett kort pass, men ett roligt sådant. Det är så häftigt att känna stor skillnad genom kiropraktik och muskelbehandling. Detta är något som jag rekommenderar alla till att göra, självklart olika ofta beroende på individ, men just för att du kan förebygga många skador och helt enkelt göra det lättare för både hästen och för dig själv.

Idag går Qlivia ett likvärdigt pass som gårdagens för att hålla igång. Jag tycker att det är viktigt att hästen får en chans att vänja in sig vid hur det känns i alla gångarter och rörelser, just eftersom också muskelminnet ska få vänja sig.

Hur tänker ni kring sånt här? Behandlar ni era hästars muskler? Massage eller kiropraktik eller både och? Laser eller el eller något annat? 🙂

3 reaktion på “Qlivia 27/12 2014

  1. Agnes Åberg

    Jag brukar låta min häst bli behandlad av LED-ljus, Pharma light. Otroligt bra, behandlar alla dåliga celler och man kan aldrig överbehandla som man kan göra med ex. laser.

    Svara
  2. Saga

    Lite sent svar, men jag har både en massör och en osteopat till mina hästar. Osteopaten behandlar både leder, muskler och använder sig även av laserbehandling vid behov. Tycker det fungerat otroligt bra och känns som ett bra sätt att förebygga skador och behandla sånt som inte är veterinärt. 🙂

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *